Marea Britanie ridică nivelul alertei de securitate de teama unor acţiuni teroriste

Marea Britanie a ridicat nivelul alertei de securitate de la "substanţial" la "grav", al patrulea nivel pe o scară cu cinci trepte, în faţa ameninţării teroriste legate de Siria şi Irak, a anunţat vineri ministrul britanic de Interne, Theresa May.

308 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie ridică nivelul alertei de securitate de teama unor acţiuni teroriste

Marea Britanie ridică nivelul alertei de securitate de teama unor acţiuni teroriste

Schimbarea nivelului alertei de securitate înseamnă că un atac este "foarte probabil", fără a exista însă informaţii privind o ameninţare "iminentă", a precizat ministrul.

"Ridicarea nivelului alertei este legată de evoluţiile din Siria şi Irak, unde grupări teroriste planifică atacuri împotriva Occidentului. Unele dintre aceste planuri implică probabil combatanţi străini care s-au deplasat în această regiune provenind din Marea Britanie şi din Europa, pentru a participa la conflict", a subliniat Theresa May într-un comunicat.

Conform serviciilor de informaţii britanice, peste 500 de britanici au plecat în Siria sau în Irak în ultimii ani, iar Scotland Yard a lansat marţi un apel către public pentru a ajuta la identificarea "potenţialilor terorişti".

"Ne confruntăm în Marea Britanie cu o ameninţare reală şi gravă legată de terorismul internaţional. Fac apel către public să fie vigilent şi să raporteze orice activitate suspectă poliţiei", a insistat Theresa May.

Sâmbătă trecută, ea a pledat în favoarea unei consolidări a arsenalului legislativ pentru a împiedica tinerii islamişti să plece să lupte în Siria sau Irak.

Ultima dată când nivelul alertei teroriste a fost la nivelul "grav" a fost în iulie 2011.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici