Marea Britanie: Român condamnat la închisoare cu suspendare pentru fraudă cu carduri bancare pentru cel puţin 9.000 de potenţiale victime

Un român care a recunoscut că face parte dintr-o grupare suspectată de fraude cu carduri estimate la trei milioane de lire sterline, vizând cel puţin 9.000 de potenţiale victime, a fost condamnat la închisoare cu suspendare, provocând nemulţumire.

1910 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie: Român condamnat la închisoare cu suspendare pentru fraudă cu carduri bancare pentru cel puţin 9.000 de potenţiale victime

Marea Britanie: Român condamnat la închisoare cu suspendare pentru fraudă cu carduri bancare pentru cel puţin 9.000 de potenţiale victime (Imagine: Shutterstock)

Potrivit publicaţiei britanice Express, Leonid Rotaru, în vârstă de 32 de ani, împotriva căruia era aşteptată să fie pronunţată o pedeapsă "disuasivă", după ce a recunoscut apartenenţa la o grupare ce comitea fraude prin metoda "skimming", prin care se utilizează dispozitive ce copiază datele cardurilor bancare folosite ulterior pentru retragerea de numerar de la bancomate, a fost condamnat de un judecător la 18 luni de închisoare cu suspendare timp de doi ani.

Judecătorul de la Taunton Crown Court l-a mai condamnat pe român la efectuarea a 150 de ore de servicii în beneficiul comunităţii, potrivit publicaţiei. "Aşteptăm ca tribunalele să pronunţe sentinţe astfel încât infractorii să privească astfel de fraude cu frică. Deşi acest bărbat a făcut parte dintr-o conspiraţie majoră, el a primit o sentinţă cu suspendare. Unde este caracterul disuasiv" al pedepsei, a comentat un investigator pentru Express.co.uk.

Rotaru a fost arestat după ce a introdus un dispozitiv de "skimming" într-un ATM la un supermarket de la Minehead, Somerset. Clienţii au devenit suspicioşi şi au alertat poliţia.

Românul, care locuieşte în Marea Britanie legal, a fost văzut în înregistrări realizate de camere de supraveghere introducând un dispozitiv în ATM şi a fost arestat când s-a întors la ATM să ia banii. Poliţia a efectuat o percheziţie la locuinţa sa, în Bridgwater, Somerset, şi a găsit date de pe 9.000 de carduri bancare în computerul său.

El a declarat poliţiei că se afla la "capătul de jos" al operaţiunii şi că "băieţi mari" operează în exteriorul Londrei. Rolul său era să plaseze dispozitivele, care erau recuperate ulterior, în vederea colctării datelor cardurilor, potrivit publicaţiei britanice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici