Marea Britanie va furniza Ucrainei rachete Brimstone, folosite în Libia şi în Siria

Cele mai recente armamente pe care Marea Britanie intenţionează să le trimită în Ucraina includ şi rachete antinavă, lansatoare de rachete blindate şi rachete Brimstone britanice care urmează să fie montate pe vehicule, a explicat premierul Boris Johnson, citat de The Guardian.

2688 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie va furniza Ucrainei rachete Brimstone, folosite în Libia şi în Siria

Marea Britanie va furniza Ucrainei rachete Brimstone, folosite în Libia şi în Siria

Brimstones au fost folosite anterior de forţele britanice în Libia şi Siria şi sunt, în general, lansate din avioane cu reacţie. Ele sunt folosite împotriva ţintelor terestre şi maritime care se mişcă rapid.

Trudeau: Canada va trimite artilerie grea Kievului

„Canada va trimite artilerie grea în Ucraina”, a declarat premierul canadian Justin Trudeau, citat de agenţia de presă Ukrinform, într-o conferinţă de presă. „Am fost în contact strâns cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski de la început şi suntem foarte sensibili la ceea ce au nevoie în mod specific”, a spus Trudeau.

Ucrainenii „luptă pentru valorile care stau la baza societăţile noastre libere şi democratice. Acesta este motivul pentru care lumea trebuie să continue să iasă în faţă. Canada continuă să fie alături de Ucraina”, a subliniat premierul.

Bugetul de stat al Canadei din acest an prevede peste 400 de milioane de dolari în asistenţă pentru apărare pentru Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici