Marea Britanie va livra sute de drone Ucrainei

Marea Britanie este cea mai recentă oprire din turneul european al lui Zelenski după ce s-a întâlnit cu şefii de stat ai Franţei, Italiei şi Germaniei.

618 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie va livra sute de drone Ucrainei

Sursa Foto - Ministry of Defence UK

Marea Britanie va livra Ucrainei sute de drone de atac care au o rază de acţiune de peste 200 de kilometri, informează Reuters pe 15 mai.

Potrivit unui comunicat al guvernului UK, premierul britanic Rishi Sunak „va confirma furnizarea în continuare de către Marea Britanie a sute de rachete de apărare aeriană şi a altor sisteme aeriene fără pilot, inclusiv sute de noi drone de atac cu rază lungă de acţiune cu o rază de acţiune de peste 200 km".

Lockheed Martin Desert Hawk III de fabricaţie americană, dronă utilizată şi de Marea Britanie 

Preşedintele Volodimir Zelenski se va întâlni 15 mai cu premierul britanic Rishi Sunak, la Londra, potrivit Monitorului Apărării

El şi-a arătat recunoştinţa Marii Britanii, fiind considerată un lider în privinţa extinderii capacităţilor militare ale Ucrainei.

În urmă cu o săptămână, Ministerul britanic al Apărării a confirmat livrarea către Ucraina a rachetelor de croazieră Storm Shadow, cu o rază de acţiune de aproximativ 500 de km.

 

Marea Britanie a dezvoltat diferite tipuri de aeronave fără pilot în ultimii ani, folosite pentru misiuni de recunoaştere (Thales Watchkeeper WK450 de fabricaţie britanică şi Lockheed Martin Desert Hawk III de fabricaţie americană), pentru depistare şi atacuri la distanţă (Honeywell RQ-16 T-Hawk de fabricaţie americană). 

Sursa Foto - US Navy - Honeywell RQ-16 T-Hawk

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici