Mareea neagră din Golful Mexic are potenţialul unei catastrofe

Mareea neagră din Golful Mexic are potenţialul declanşării unei catastrofe în regiune, a avertizat sâmbătă guvernatorul statului Louisiana, Bobby Jindal.

374 afișări
Imaginea articolului Mareea neagră din Golful Mexic are potenţialul unei catastrofe

Mareea neagră din Golful Mexic are potenţialul unei catastrofe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Această pată de petrol ameninţă nu numai mlaştinile şi pescăriile noastre, ci şi modul noastră de viaţă", a declarat guvernatorul acestui stat.

Mareea neagră din Golful Mexic este cel mai grav eveniment de acest tip din ultimele decenii în Statele Unite, iar sâmbătă ameninţa să se agraveze. Mijloace excepţionale au fost desfăşurate pentru a se încerca limitarea catastrofei, în timp ce preşedintele american, Barack Obama, este aşteptat în zonă duminică dimineaţă.

Mai multe operaţiuni se desfăşurau simultan, au anunţat paza de coastă şi conducerea British Petroleum, care exploata platforma ce s-a scufundat la 22 aprilie, provocând o scurgere de petrol.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici