Marian Lupu pledează pentru alegerea preşedintelui R. Moldova prin votul cetăţenilor

Candidatul Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) la funcţia preşedinte al Republicii Moldova, Marian Lupu, pledează pentru modificarea Constituţiei astfel încât şeful statului să fie ales prin votul direct al cetăţenilor, informează Jurnal de Chişinău, în ediţia electronică.

31 afișări
Imaginea articolului Marian Lupu pledează pentru alegerea preşedintelui R. Moldova prin votul cetăţenilor

Marian Lupu pledează pentru alegerea preşedintelui R. Moldova prin votul cetăţenilor (Imagine: Radu Ştefan/Mediafax Foto)

Marian Lupu consideră că aceasta este soluţia pentru cazul în care alegerea şefului statului nu va fi posibilă nici după cel de-al doilea tur de scrutin organizat în Parlamentul de la Chişinău.

"Dacă nu va fi ales şeful statului, vina o va purta întreaga clasă politică", a declarat Marian Lupu, citat de site-ul Unimedia.md.

Legislativul Republicii Moldova nu a reuşit marţi să aleagă preşedintele ţării, funcţie pentru care singurul candidat înscris este Marian Lupu, liderul Partidului Democrat. Potrivit Info-Prim Neo, la procesul de alegere a preşedintelui au participat doar 53 de deputaţi, toţi membri ai celor patru formaţiuni care alcătuiesc AIE.

Deputaţii Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) au părăsit sala Parlamentului înaintea votului, după ce formaţiunea a decis să nu susţină candidatul propus de AIE.

Premierul Vlad Filat, deputat din partea Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, declarase anterior că, în cazul în care se va ajunge la repetarea scrutinului în termen de 30 de zile, AIE va dispune de timp suficient pentru a discuta cu PCRM unele condiţii şi propuneri ale opoziţiei, astfel încât Marian Lupu să fie ales preşedinte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici