Marine Le Pen nu va mai propune în proiectul său prezidenţial pedeapsa cu moartea

Marine Le Pen, liderul formaţiunii franceze populiste de extremă-dreapta Frontul Naţional, a anunţat că nu va mai propune în proiectul său prezidenţial din 2017 restabilirea pedepsei cu moartea, preferând pedeapsa cu închisoarea pe viaţă fără posibilitatea de eliberare condiţionată, deşi se declarase favorabilă în trecut acestei măsuri, scrie Le Figaro.

214 afișări
Imaginea articolului Marine Le Pen nu va mai propune în proiectul său prezidenţial pedeapsa cu moartea

Marine Le Pen nu va mai propune în proiectul său prezidenţial pedeapsa cu moartea

"Integrez în proiectul meu pedeapsa cu închisoarea pe viaţă fără posibilitatea de eliberare condiţionată", a spus ea în cadrul emisiunii Questions d'Info. Aceasta a confirmat de asemenea pentru AFP că ar retrage propunerea de restabilire a pedepsei cu moartea.

Marine Le Pen a declarat în 2015, în urma atentatului de la redacţia Charlie Hebdo din Paris, că dacă va fi aleasă preşedinte al Franţei, va declanşa un referendum privind pedeapsa cu moartea.

"Am spus întotdeauna că vreau să le ofer francezilor posibilitatea de a se exprima pe această temă printr-un referendum. Eu, personal, cred că pedeapsa cu moartea trebuie să existe în arsenalul nostru juridic (...), pentru crimele cele mai odioase", a declarat atunci pentru postul France 2 preşedinta FN, în condiţiile în care pedeapsa capitală a fost abolită în Franţa în 1981.

Marine Le Pen cerea "acţiuni puternice şi eficiente", precum "controlul frontierelor, retragerea naţionalităţii, consolidarea mijloacelor acordate poliţiei, ale cărei efective au scăzut în ultimii ani". Ea a notat de asemenea atunci că serviciile de informaţii franceze se confruntă cu o "lipsă de resurse".

Liderul formaţiunii franceze populiste de extremă-dreapta Frontul Naţional, a refuzat să returneze până la 31 ianuarie peste 300.000 de euro, pe care Parlamentul European o acuză că i-ar fi irosit.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici