Mario Monti i-a comunicat preşedintelui Giorgio Napolitano intenţia de a demisiona

Preşedintele Consiliului italian de Miniştri Mario Monti i-a transmis sâmbătă preşedintelui Giorgio Napolitano că intenţionează să îşi prezinte demisia, a anunţat Palatul Quirinal, sediul preşedinţiei Republicii, într-un comunicat.

680 afișări
Imaginea articolului Mario Monti i-a comunicat preşedintelui Giorgio Napolitano intenţia de a demisiona

Mario Monti intenţionează să îşi prezinte demisia, anunţă un oficial

Monti "nu consideră posibil să îşi continue mandatul şi şi-a manifestat, ca atare, intenţia de a îşi prezenta demisia", se arată în comunicat, care apare în urma anunţului lui Silvio Berlusconi potrivit căruia va candida în cadrul viitoarelor alegeri legislative, la începutul lui 2013.

Şeful Guvernului a discutat timp de peste o oră, sâmbătă seara, cu preşedintele italian.

Monti "va verifica cât mai rapid posibil" dacă forţe politice care nu înţeleg să îşi asume responsabilitatea "unei crize politice cu consecinţe mai grave, inclusiv la nivel european", sunt pregătite să "contribuie la aprobarea legii stabilităţii bugetare într-un termen scurt", se arată în comunicat.

"Imediat după aceea, preşedintele Consiliului (de Miniştri) va acţiona astfel încât, odată ce Consiliul de Miniştri va fi înţeles, să îşi anunţe în mod oficial demisia irevocabilă şi să i-o înmâneze şefului statului", adaugă preşedinţia în acest text.

Fostul premier Silvio Berlusconi, în vârstă de 76 de ani, a creat o surpriză sâmbătă anunţând că intenţionează să candideze din partea formaţiunilor de centru-dreapta în alegerile legislative din 2013, care ar urma să aibă loc în martie.

În cadrul întâlnirii la Palatul Quirinal, preşedintele Napolitano i-a prezentat lui Monti întâlnirile pe care le-a avut "cu reprezentanţi ai forţelor politice care au susţinut încă de la început (la sfârşitul lui 2011) Guvernul şi cu preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor".

Monti a relevat că secretarul general al PdL Angelino Alfano a făcut vineri o declaraţie care "constituie, în substanţa ei, o judecată negativă la adresa Guvernului şi liniei sale de acţiune".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici