Mario Monti susţine că Italia nu are nevoie de un plan de salvare

Italia nu are nevoie de a fi salvată pentru a trece de criza datoriilor, a declarat marţi premierul italian, Mario Monti, în timpul unui interviu pentru postul public de radio ARD, în timp ce au apărut noi temeri privind necesitatea unui ajutor pentru această ţară în dificultate.

177 afișări
Imaginea articolului Mario Monti susţine că Italia nu are nevoie de un plan de salvare

Mario Monti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Italia, chiar şi în viitor, nu va avea nevoie de ajutorul Fondului de susţinere a zonei euro (FESF)", a declarat Monti, conform presei italiene.

Fostul comisar european, care a dezminţit zvonurile despre o eventuală problemă majoră din cauza crizei europene, a cerut pieţelor şi observatorilor să "nu se lase conduşi de clişee sau prejudecăţi".

"Înţeleg că Italia ar fi putut fi asociată cu ideea unei ţări indisciplinate în trecut", dar "acum, ea este mai disciplinată decât multe alte ţări europene", a menţionat premierul.

"Ţara noastră plăteşte, prin contribuţia financiară proporţională către UE, pentru a ajuta Grecia, Portugalia, Irlanda, şi în prezent Spania. Iar acum, plăteşte o dobândă foarte mare din cauza tensiunilor de pe pieţe", a adăugat Monti.

Roma încearcă să îndepărteze temerile pieţelor pentru a nu fi următoarea ţară afectată de criza datoriilor, după ajutorul promis Spaniei în acest sfârşit de săptămână, şi înainte de alegerile importante din Grecia, de duminică, în timpul cărora se va decide dacă această ţară va rămâne în zona euro sau nu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici