Marius-Ioan Piso, preşedintele Agenţiei Spaţiale Române (ROSA) despre lansarea SpaceX: Şansele sunt relativ mici

  • Probabilitatea de eşec a misiunii este cam de 1 la 60
  • ”În momentul ăsta, şansele sunt relativ mici. Şi azi şi mâine”
  • ”Este o lansare care se face şi dacă ai 20 de minute de vreme bună”
1457 afișări
Marius-Ioan Piso, preşedintele  Agenţiei Spaţiale Române (ROSA) a vorbit despre riscurile cu care se confruntă cea de-a doua tentativă de lansare a navetei Crew Dragon şi despre şansele de reuşită ale încercării de la Kennedy Space Center din Florida.
 
 
”Fiind vorba de o primă încercare, de un zbor de mireasă, cum se numeşte, şi fiind şi echipaj uman, precauţiunile sunt extraordinare. Totul trebuie făcut exact ca la carte. Sunt câteva mii de paşi care trebuie îndepliniţi exact în parametri. Cu toate aceste precauţiuni, probabilitatea de eşec a misiunii este cam de 1 la 60, iar probabilitatea de eşec cu echipaj victimă este cam de 1 la 270. Aceasta este acceptată. Misiunea probabil că va avea 1 la 276, în momentul acesta”,a  spus Marius-Ioan Piso, preşedintele  Agenţiei Spaţiale Române (ROSA).    
 
 
”Asta este o lansare care se face şi dacă ai 20 de minute de vreme bună. În momentul ăsta, şansele sunt relativ mici. Şi azi şi mâine. Dar există probabilitatea să se facă o breşă în nori şi să poată să plece racheta. Durează cel mult un sfert de oră până sus, după care partea critică se cam termină”, a spus Piso.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici