Marţi începe Reuniunea Miniştrilor de Externe NATO la Riga. Rusia, subiectul fierbinte de pe agendă

  • Reuniunea Miniştrilor de Externe NATO va avea loc în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie, la Riga, în Letonia.
  • Primul şi cel mai presant subiect de discuţie va fi Rusia şi actiunile ei destabilizatoare.
  • Pe ordinea de zi se vor afla şi criza migranţilor de la graniţa cu Belarus, situaţia securităţii din Afganistan, dar şi următorul concept strategic NATO.
1076 afișări
Imaginea articolului Marţi începe Reuniunea Miniştrilor de Externe NATO la Riga. Rusia, subiectul fierbinte de pe agendă

Marţi începe Reuniunea Miniştrilor de Externe NATO la Riga. Rusia, subiectul fierbinte de pe agendă

Miniştrii de externe ai NATO vor discuta despre cele mai presante probleme de securitate, inclusiv consolidarea armatei ruse în apropierea Ucrainei şi criza migranţilor de la graniţa cu Belarus, în următoarea lor întâlnire de marţi, anunţă Jens Stoltenberg.

„Creşte tensiuni şi riscă erori de calcul. Rusia trebuie să dea dovadă de transparenţă, să reducă tensiunile şi să detensioneze”, a spus Stoltenberg, adăugând că NATO îşi menţine „apărarea şi descurajarea puternice, rămânând în acelaşi timp deschisă dialogului”.

Miniştrii NATO vor examina, de asemenea, situaţia securităţii din Afganistan, Ucraina şi Georgia, precum şi rolul NATO în promovarea stabilităţii şi securităţii în regiunea Balcanilor de Vest, pe fondul tensiunilor crescânde dintre Serbia şi Kosovo şi ambiţiile separatiste din entitatea sârbă din Bosnia-Herţegovina, Republica Srpska.

Pe ordinea de zi va fi şi criza migranţilor de la graniţa cu Belarus, pe care a numit-o „o exploatare cinică a persoanelor vulnerabile pentru a pune presiune asupra aliaţilor noştri Polonia, Letonia şi Lituania”.

„Cooperarea strânsă dintre NATO şi Uniunea Europeană este esenţială pentru a contracara această campanie hibridă, care are ca scop destabilizarea ţărilor noastre”, a spus Stoltenberg.

Următorul concept strategic al NATO şi contribuţia alianţei la controlul internaţional al armelor vor fi, de asemenea, abordate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici