Măsuri de securitate sporite la Londra, din cauza riscului de atentate

Efective importante de poliţie au fost mobilizate la Londra, în special în transporturi, pentru a respinge un eventual atac terorist, anuţă vineri presa britanică.

24 afișări
Imaginea articolului Măsuri de securitate sporite la Londra, din cauza riscului de atentate

Măsuri de securitate sporite la Londra, din cauza riscului de atentate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Permisiile şi concediile au fost anulate în cadrul poliţiei transporturilor şi au fost cerute întăriri, o puternică prezenţă a forţelor de poliţie fiind aşteptată atât pe străzile capitalei britanice, cât şi pe Aeroportul Heathrow, au anunţat postul Sky News şi cotidianul The Daily Telegraph.

O sursă din domeniul securităţii a declarat pentru cotidian că nu este vorba despre o ameninţare teroristă "iminentă", ci despre îngrijorări suscitate de activitatea detectată a câtorva celule extremiste.

Serviciile de informaţii au apreciat că transporturile din Londra ar putea fi ţinte, iar nivelul de supraveghere al poliţiei a fost adaptat ca atare.

Nivelul de alertă globală pe teritoriul britanic a rămas neschimbat, la indicatorul "grav", cu o treaptă mai jos de nivelul maxim, numit "critic". Acest lucru înseamnă că un atac terorist este considerat foarte probabil, potrivit poliţiei şi Guvernului.

Dar acest nivel de alertă este în vigoare din ianuarie 2010.

Marea Britanie a adoptat o scară cu cinci niveluri de alertă, în urma atentatelor sinucigaşe care au avut loc în mijloace de transport în comun la Londra, în 2005, când au fost ucise 52 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici