Mătuşa liderului nord-coreean, un personaj cheie al puterii de la Phenian, a fost spitalizată

Mătuşa tânărului lider al Coreei de Nord, una dintre figurile cheie ale puterii de la Phenian, este bolnavă şi ar fi fost spitalizată într-un spital din Singapore, relatează presa sud-coreeană de vineri.

331 afișări
Imaginea articolului Mătuşa liderului nord-coreean, un personaj cheie al puterii de la Phenian, a fost spitalizată

Kim Kyong-Hui (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Zvonurile cu privire la starea de sănătate a lui Kim Kyong-Hui, în vârstă de 66 de ani, sora fostului conducător Kim Jong-Il, care a murit în luna decembrie, au fost alimentate de absenţa sa, marţi, la o şedinţă extraordinară a Parlamentului.

Potrivit presei sud-coreene, care citează surse guvernamentale de la Seul şi surse diplomatice de la Beijing, Kim se află în străinătate pentru a primi îngrijiri medicale.

"Am primit informaţia potrivit căreia Kim a ajuns la Singapore însoţită de câteva gărzi de corp", a declarat sub protecţia anonimatului pentru cotidianul JoongAng Ilbo o sursă apropiată afacerilor nord-coreene. "Se pare că a fost spitalizată şi că se află sub tratament", a adăugat sursa.

Fotografii recente o înfăţişează pe Kim foarte slăbită.

Ministerul sud-coreean al Unificării, însărcinat de relaţiile cu Phenianul, a refuzat să comenteze aceste informaţii.

Kim Kyong-Hui este considerată de experţii pe probleme nord-coreene drept una dintre cele mai importante figuri din cercul puterii.

Alături de soţul său, Jang Song-Thaek, Kim Kyong-Hui a avut un rol foarte important pe lângă nepotul său de la ascensiunea acestuia la putere, după moartea lui Kim Jong-Il, în decembrie 2011. Cuplul este considerat de unii experţi drept adevăratul centru de putere.

Jang Song-Thaek, vicepreşedinte al puternicei Comisii naţionale de apărare, acţionează ca numărul doi în Coreea de Nord.

Coreea de Nord este una dintre cele mai închise ţări de pe planetă. Experţii pe probleme legate de această ţară se folosesc de mici indicii pentru a încerca să decripteze ce se întâmplă în acest stat, care desfăşoară un program nuclear.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici