Mediatorul internaţional în Siria face apel la încetarea "ororilor fără precedent" din ţară, "destrămată" de război

Mediatorul internaţional în Siria Lakhdar Brahimi a făcut apel marţi la încetarea războiului din Siria, care a atins "un nivel de oroare fără precedent" şi este pe cale să "destrame" ţara sub ochii comunităţii internaţionale.

162 afișări
Imaginea articolului Mediatorul internaţional în Siria face apel la încetarea "ororilor fără precedent" din ţară, "destrămată" de război

Mediatorul internaţional în Siria face apel la încetarea "ororilor fără precedent" din ţară, "destrămată" de război (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Legitimitatea preşedintelui sirian Bashar al-Assad a fost "discreditată iremediabil" de către conflict, care s-a soldat cu 60.000 de morţi în ultimele 22 de luni, a afirmat Brahimi în faţa Consiliului de securitate al ONU, conform unor surse diplomatice.

Mediatorul a constatat de asemenea că "nu s-au realizat progrese" în ceea ce priveşte eforturile de pace din Siria.

Aproape 80 de corpuri ale unor tineri bărbaţi executaţi au fost descoperite în oraşul sirian Alep, cel mai recent masacru din această ţară aflată în război.

O conferinţă a donatorilor este prevăzută miercuri în Kuweit pentru a debloca fonduri în favoarea civililor sirieni. Organizatorii speră să adune 1,5 miliarde de dolari pentru a răspunde nevoilor umanitare ale civililor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici