Medvedev critică dur partidul de guvernământ şi îi recomandă să se reformeze

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a criticat dur partidul Rusia Unită, de guvernământ, reproşându-i "înapoierea" şi "intrigile", la câteva săptămâni după un scandal provocat de acuzaţii de fraudă electorală la alegerile locale.

11 afișări
Imaginea articolului Medvedev critică dur partidul de guvernământ şi îi recomandă să se reformeze

Medvedev critică dur partidul de guvernământ şi îi recomandă să se reformeze (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Partidul Rusia Unită nu poate aplica schimbări pozitive dacă nu se schimbă el însuşi", a spus Medvedev, într-un discurs susţinut la congresul anual al mişcării, desfăşurat la Sankt Petersburg.

"Partidul trebuie să se modernizeze pentru a nu îmbătrâni, pentru a nu rămâne în urma vieţii sau a propriilor alegători", a adăugat Medvedev, care, ca şi predecesorul său, nu este membru al Rusiei Unite.

Partidul deţine 315 dintre cele 450 de locuri din Duma de Stat, iar opozanţii şi analiştii compară tot mai des modul de funcţionare al acestuia cu cel al fostului Partid Comunist din fosta URSS.

"Partidul trebuie să se modernizeze, să devină mai suplu şi deschis, trebuie să înveţe să câştige în luptă deschisă", a spus Medvedev.

Cu numai câteva săptămâni înaintea congresului, Rusia Unită a fost acuzată de fraudarea masivă a alegerilor locale, iar trei partide de opoziţie au protestat boicotând şedinţele Dumei de Stat. Făcând o aluzie la acest episod, Medvedev a atacat "filialele regionale, atât cele ale Rusiei Unite, cât şi cele ale opoziţiei, care arată uneori semne de înapoiere şi limitează activitatea politică la intrigi şi jocuri birocratice".

"Democraţia nu există pentru partide, indiferent că se află la putere sau în opoziţie, ci numai pentru cetăţeni", a spus el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici