Membri ai reţelei Stat Islamic acuzaţi că voiau să atace un consulat al SUA, arestaţi în Turcia

Unsprezece fundamentalişti suspectaţi de apartenenţă la reţeaua teroristă Stat Islamic au fost arestaţi miercuri în Turcia, fiind acuzaţi că pregăteau un atentat împotriva consulatului Statelor Unite din Istanbul, informează agenţia de ştiri Dogan, citată de cotidianul Le Figaro.

1688 afișări
Imaginea articolului Membri ai reţelei Stat Islamic acuzaţi că voiau să atace un consulat al SUA, arestaţi în Turcia

Membri ai reţelei Stat Islamic acuzaţi că voiau să atace un consulat al SUA, arestaţi în Turcia (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Cei 11 indivizi, sirieni care aveau paşapoarte false, au fost arestaţi preventiv în cursul zilei de de miercuri. Un alt complice fusese arestat marţi.

Consulatul general al Statelor Unite din Istanbul a fost închis săptămâna trecută timp de 24 de ore din cauza unui complot terorist.

Criticate mult timp pentru tolerarea terorismului, autorităţile turce au intensificat în ultima vreme operaţiunile contra organizaţiilor radicale, în principal împotriva reţelei teroriste Stat Islamic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici