Membri ai reţelei teroriste Stat Islamic au baze în zone muntoase din Georgia

Serviciile secrete ruse au informaţii că membri ai reţelei teroriste Stat Islamic s-au infiltrat în Defileul Pankisi din Georgia, afirmă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de site-ul agenţiei TASS.

4883 afișări
Imaginea articolului Membri ai reţelei teroriste Stat Islamic au baze în zone muntoase din Georgia

Membri ai reţelei teroriste Stat Islamic au baze în zone muntoase din Georgia (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

"Avem informaţii că militanţi ai organizaţiei teroriste Stat Islamic folosesc această zonă greu accesibilă pentru a se antrena şi a avea adăpost", a declarat Lavrov, referindu-se la o zonă muntoasă din Georgia.

Potrivit ministrului rus de Externe, au existat cazuri în care terorişti islamişti au fost capturaţi în Defileul Pankisi, situat în regiunea caucaziană georgiană.

"Teroriştii se ascund în toate locurile greu accesibile. Dacă nu luptăm împotriva lor, nimeni nu se va putea ascunde de ei", a adăugat ministrul rus de Externe.

Reţeaua teroristă Stat Islamic ocupă regiuni din Irak şi Siria, unde a proclamat un "califat". Militanţi ai organizaţiei fundamentaliste sunnite sunt activi şi în Afganistan, în nordul Libiei şi în nordul Egiptului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici