Merkel şi Poroşenko pledează pentru "încetarea livrărilor de arme" ruseşti în Ucraina

Cancelarul Angela Merkel şi preşedintele ucrainean Petro Poroşenko au pledat sâmbătă, în cursul unei conversaţii telefonice, pentru "încetarea livrărilor de arme" ruseşti în Ucraina, a anunţat Guvernul german

331 afișări
Imaginea articolului Merkel şi Poroşenko pledează pentru "încetarea livrărilor de arme" ruseşti în Ucraina

Merkel şi Poroşenko pledează pentru "încetarea livrărilor de arme" ruseşti în Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Partenerii sunt de acord asupra faptului că aceste livrări de arme trebuie să înceteze şi că o încetare a focului trebuie găsită", a precizat purtătorul de cuvânt al lui Merkel, Steffen Seibert, citat într-un comunicat.

Cancelarul şi şeful statului ucrainean au discutat pe tema situaţiei din estul Ucrainei. Ei au evocat, de asemenea, informaţii provenind de la separatişti proruşi, care afirmă că au primit tancuri de asalt şi militari din Rusia, a precizat Guvernul german.

"Cancelarul şi-a exprimat dorinţa ca Guvernul rus să se poziţioneze pe marginea acestor informaţii şi afirmaţii ale separatiştilor", a precizat Steffen Seibert.

Angela Merkel a formulat revendicări similare vineri pe lângă preşedintele rus Vladimir Putin.

O întâlnire va avea loc duminică între miniştrii de Externe german, rus, ucrainean şi francez, care vor încerca să reducă tensiunile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici