Mexic: Accident de elicopter, soldat cu moartea a 11 militari care luptau împotriva cartelurilor

Unsprezece militari, care făceau parte din forţele mobilizate împotriva cartelurilor de droguri din Mexic, au murit într-un accident de elicopter, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în nordul ţării, a anunţat Ministerul mexican al Apărării.

24 afișări

Elicopterul de tip Bell 412 al Forţelor aeriene mexicane s-a prăbuşit în statul Durango, iar "primele informaţii (...) arată că accidentul a fost provocat de condiţiile meteorologice defavorabile din regiune", a precizat ministerul într-un comunicat.

Victimele sunt patru ofiţeri, un subofiţer şi şase soldaţi, a adăugat sursa.

Militarii făceau parte din forţele mobilizate împotriva cartelurilor de droguri care duc un război aprig pentru controlul traficului.

Confruntările traficanţilor între ei sau cu armata şi poliţia au provocat moartea a circa 23.000 de persoane în ţară din decembrie 2006, când preşedintele Felipe Calderon a făcut din lupta împotriva cartelurilor o prioritate naţională, mobilizând peste 50.000 de militari alături de poliţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici