Mexic: Cel puţin 50 de răniţi în confruntările dintre manifestanţi şi poliţie

Confruntări între grupuri de manifestanţi şi poliţie au provocat rănirea a cel puţin 50 de persoane, miercuri după-amiază, la încheierea unui marş la care au participat câteva mii de persoane în Mexico, la comemorarea a 45 ani de la uciderea studenţilor în 1968.

224 afișări
Imaginea articolului Mexic: Cel puţin 50 de răniţi în confruntările dintre manifestanţi şi poliţie

Cel puţin 50 de răniţi în confruntările dintre manifestanţi şi poliţie în Mexico (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Crucii Roşii, "47 de persoane au primit îngrijiri (la faţa locului), iar alte trei au fost transferate la spital", dar niciuna dintre ele nu este în stare gravă, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt.

Hector Serrano, responsabil de securitate în municipalitatea Ciudad de Mexico, a declarat pe contul său de Twitter că cel puţin 20 de poliţişti au fost răniţi, în timp ce 20 de persoane au fost arestate, fiind "suspectate de acte de violenţă".

Potrivit unei grupări pentru apărarea libertăţii presei Articolul 19, cel puţin şapte jurnalişti au fost răniţi de poliţişti şi doi au fost arestaţi în timp ce transmiteau de la evenimente.

Patru jurnalişti ai AFP au fost răniţi uşor: doi fotografi şi un redactor de către poliţie şi un cameraman a fost atacat de persoane din cadrul unui mic grup ce agita drapele anarhiste. Cameramanul, lovit la nivelul gâtului, şi-a văzut camera de luat vederi spartă.

Confruntările au început după ce un grup de manifestanţi a aruncat cu pietre şi cocteiluri Molotov în poliţie, care a răspuns cu gaze lacrimogene.

Serrano a declarat pentru postul de radio Formula că manifestanţii au defilat paşnic, "dar că au fost circa 200-250 de anarhişti care au atacat poliţia".

Ciocnirile au avut loc după ce mii de manifestanţi au părăsit Piaţa celor Trei Culturi, din cartierul Tlatelolco, unde au avut loc evenimentele din 2 octombrie 1968.

În acea zi, armata a deschis focul asupra mai multor mii de manifestanţi. Bilanţul oficial este până astăzi de 40 de morţi, dar organizaţiile civile citează cifre de până la 300 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici