Mexic | Cutremur major de 7,2 grade, produs în sud-vest. Elicopterul ministrului de Interne s-a prăbuşit, provocând moartea a 13 persoane

Un seism major cu magnitudinea de 7,2 grade a avut loc vineri în sud-vestul Mexicului, însă până în acest moment, nu au fost semnalate victime sau pagube semnificative în regiunea afectată, anunţă Institutul american de geofizică (USGS). UPDATE Doi oameni au murit după ce un elicopter militar s-a prăbuşit în Mexic

7375 afișări
Imaginea articolului Mexic | Cutremur major de 7,2 grade, produs în sud-vest. Elicopterul ministrului de Interne s-a prăbuşit, provocând moartea a 13 persoane

Mexic | Cutremur major de 7,2 grade, produs în sud-vest. Mii de persoane au ieşit de teamă pe străzile din mai multe oraşe

UPDATE 18.10 Cel puţin 13 oameni au murit după ce un elicopter militar s-a prăbuşit în Mexic, iar la bordul acestuia se aflau ministrul mexican de Interne şi guvernatorul statului Oaxaca, însă cei doi oficiali au scăpat nevătămaţi, au anunţat, sămbătă, autorităţile locale, relatează Sky News.

Ministrul de interne al Mexicului, Alfonso Navarrete, şi Alejandro Murat, guvernatorul statului Oaxaca, se aflau la bordul elicopterului pentru a evalua pagubele produse de cutremurul cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter ce a lovit Mexicul.

Potrivit Ministerului de Interne din Mexic, elicopterul s-a prăbuşit de la altitudinea de 40 de metri, în timp ce executa manevra de aterizare.


Epicentrul cutremurului a fost în zona statului mexican Oaxaca, la o adâncime de 24,7 kilometri.

Seismul a fost resimţit şi în capitala Mexicului, Ciudad de Mexico, unde mai multe clădiri înalte s-au clătinat timp de mai mult de un minut.

Seismul s-a produs la ora locală 17.39 (01.39, ora României), la distanţă de 54 de kilometri nord-est de localitatea Pinotepa Nacional, 109 kilometri de oraşul Oaxaca şi 346 de kilometri de Ciudad de Mexico.

Potrivit imaginilor difuzate de televiziuni, mii de persoane au ieşit de teamă pe străzile din mai multe oraşe.

Cutremurul s-a produs la mai puţin de şase luni după ce două seisme puternice au provocat decesul a sute de persoane în centrul şi sudul Mexicului.

Preşedintele mexican Enrique Pena Nieto a transmis pe Twitter că au fost activate măsurile în caz de urgenţă din cauza magnitudinii cutremurului.

Seismul a fost urmat de mai multe replici puternice, inclusiv una de 5,8 grade la aproximativ o oră după cutremur, potrivit USGS.

Centrul de Avertizare pentru Tsunami din Pacific nu a emis nicio alertă de tsunami.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici