Mexicul aplică noi măsuri de retorsiune împotriva Statelor Unite

Mexicul a implementat joi a doua etapă a taxelor vamale împotriva Statelor Unite ca reacţie la tarifele la importurile de oţel şi aluminiu impuse de preşedintele american, Donald Trump, relatează site-ul Politico.com.

552 afișări
Imaginea articolului Mexicul aplică noi măsuri de retorsiune împotriva Statelor Unite

Mexicul aplică noi măsuri de retorsiune împotriva Statelor Unite

În total, măsurile de retorsiune impuse de Mexic împotriva Statelor Unite vizează mărfuri în valoare de aproximativ trei miliarde de dolari.

Guvernul Mexicului a început să aplice măsurile de retorsiune pe 5 iunie, prin anularea tarifelor vamale preferenţiale stabilite în virtutea Tratatului de liber-schimb nord-american (NAFTA). Primele măsuri au vizat carnea de porc, cartofii şi whisky.

În a doua etapă, sancţiunile vizează importurile de mere, brânză şi căpşuni din Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici