Michel Barnier, negociatorul-şef al Uniunii Europene, salută discursul Theresei May, dar aşteaptă clarificări suplimentare

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a avut un "spirit constructiv" în discursul de vineri, dar sunt necesare clarificări suplimentare, afirmă Michel Barnier, negociatorul-şef al Uniunii Europene, citat de cotidianul The Independent.

395 afișări
Imaginea articolului Michel Barnier, negociatorul-şef al Uniunii Europene, salută discursul Theresei May, dar aşteaptă clarificări suplimentare

Michel Barnier, negociatorul-şef al Uniunii Europene, salută discursul Theresei May, dar aşteaptă clarificări suplimentare

"Intervenţia Theresei May a exprimat un spirit constructiv, care este şi spiritul Uniunii Europene în aceste negocieri. Discursul relevă intenţia de a avansa, în contextul în care timpul este esenţial", a declarat Michel Barnier.

"Trebuie să ajungem la un acord până în toamna anului 2018 privind condiţiile ieşirii Marii Britanii din UE. Marea Britanie va deveni un stat terţ începând din 30 martie 2019", a adăugat Barnier.

"Cu cât vom mai ajunge mai devreme la un acord privind principiile ieşirii ordonate a Marii Britanii din UE, cu atât UE va fi pregătită să discute despre viitoarea relaţie bilaterală", a subliniat Barnier, precizând că aşteaptă clarificări suplimentare din partea Londrei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici