Michel Barnier: Negocierile UE-Marea Britanie au început "constructiv"; Brexit se va desfăşura "ordonat"

Negocierile Uniunii Europene cu Marea Britanie au început "în mod constructiv", cele două părţi convenind ca Brexit să se desfăşoare într-o manieră "ordonată", afirmă Michel Barnier, reprezentantul Comisiei Europene în discuţii.

1301 afișări
Imaginea articolului Michel Barnier: Negocierile UE-Marea Britanie au început "constructiv"; Brexit se va desfăşura "ordonat"

Michel Barnier: Negocierile UE-Marea Britanie au început "constructiv"; Brexit se va desfăşura "ordonat" (Imagine: Hepta)

"Prima sesiune a negocierilor a fost utilă. Timpul ne presează. Cele două părţi au obiectivul de a se asigura că Brexit se va produce în mod ordonat", a declarat Michael Barnier, citat de site-ul agenţiei Reuters.

"Astăzi, am convenit asupra datelor, am stabilit lucruri de ordin organizatoric, am fixat priorităţile negocierilor. Am vrut să stabilim principiile provocărilor asociate ieşirii Marii Britanii din UE. Un acord corect este posibil şi va fi mult mai bine decât în lipsa unui acord", a precizat Barnier.

Cele două părţi au stabilit luni, la Bruxelles, noi patru runde de negocieri lunare, următoarea fiind programată pe 17 iulie.

"Principala mea prioritate este să ofer certitudine privind drepturile cetăţenilor UE care trăiesc în Marea Britanie şi ale cetăţenilor britanici în spaţiul UE. Este vorba de reciprocitate, de continuitate, de lipsa discriminării", a insistat Barnier.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici