Mii de persoane au protestat în Hanau împotriva extremismului şi rasismului. VIDEO

  • Aproximativ 3.000 de persoane au ieşit pe străzile din Hanau
  • Aceştia au cerut guvernului german să ia măsuri împotriva radicalismului de dreapta
  • Protestatarii au avut pancarte cu mesaje prin care au criticat retorica şi acţiunile rasiste
1394 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane au protestat în Hanau împotriva extremismului şi rasismului. VIDEO

Sursa: Profimedia Images

Nouă oameni au fost ucişi în două atacuri armate în două localuri din oraşul german Hanau. Ulterior, atacatorul şi mama sa au fost găsiţi morţi în propria locuinţă. Printre victime se numără şi un român, un tânăr în vârstă de 23 de ani.

Mii de oameni au protestat, sâmbătă, în Hanau împotriva grupurilor extremiste de dreapta şi a rasismului, după cele două atacuri.

Poliţia a raportat că aproape 3.000 de oameni au participat la manifestaţia din oraşnul german aflat la 25 de kilometri est de Frankfurt.

Protestatarii s-au adunat mai întâi Freiheitsplatz, care s-ar traduce Piaţa Libertăţii, din centru oraşului pentru a comemora victimele atacurilor de miercuri. Apoi au mers prin oraş, în cele două locuri unde au fost împuşcate victimele. Pe o pancartă mare scria „Uniţi împotriva rasismului şi fascismului”

Bannerele oamenilor erau inscripţionate cu diverse mesaje precum „Rasismul ucide”, „Drepturile omului, nu ale extremiştilor de dreapta” sau „Înăspriţi acţiunile anti-fasciste”. Unele persoane ţineau în mâini poze ale victimelor.

Corespondentul Deutsche Welle, Kate Brady, a spus că oamenii care au protestat împotriva xenofobiei şi retoricii radicaliste de dreapta descriu perfect imaginea Hanau, o mulţime diversificată, de toate vârstele, etniile şi culturile.

Un român, mai mulţi cetăţeni turci, un bulgar şi un bosniac se numără printre persoanele ucise în atacul armat comis în centrul orăşelului Hanau, la periferia oraşului Frankfurt.

Autorul atacului, un individ de 43 de ani, şi mama acestuia, în vârstă de 72 de ani, au fost găsiţi morţi de autorităţi joi dimineaţă, într-un apartament.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici