Mii de persoane au protestat în Israel faţă de uciderea unui cetăţean israelian de origine etiopiană

Mii de persoane au protestat la Tel Aviv faţă de uciderea unui tânăr israelian de origine etiopiană de către un poliţist aflat în afara programului, potrivit agenţiei DPA

1599 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane au protestat în Israel faţă de uciderea unui cetăţean israelian de origine etiopiană

Mii de persoane au protestat în Israel faţă de uciderea unui cetăţean israelian de origine etiopiană

Potrivit presei israeliene, un ofiţer de poliţie aflat în afara programului a intervenit în mijlocul unui grup de persoane care se certau. Membrii grupului au aruncat cu pietre în poliţist. Acesta a declarat că s-a temut pentru viaţa sa şi a deschis focul. Martori ai incidentului au declarat, însă, că poliţistul nu a fost în pericol.

Tânărul a fost ucis la finalul săptămânii trecute, iar mii de israelieni de origine etiopiană, dar şi susţinători ai acestei comunităţi, au protestat marţi seara la Tel Aviv faţă de violenţa excesivă folosită de forţele de ordine.

Pe alocuri, protestele au devenit violente, manifestanţii incendiind maşini şi aruncând cu diferite obiecte către poliţişti.

Cel puţin 147 de persoane au fost rănite, printre care 111 poliţişti, potrivit serviciilor de urgenţă din Israel. De asemenea, 136 de persoane au fost reţinute în timpul protestului.

Preşedintele Reuven Rivlin şi premierul Benjamin Netanyahu au declarat că înţeleg furia protestatarilor şi şi-au exprimat simpatia faţă de victimă, dar au îndemnat la calm şi dialog pentru a dezamorsa situaţia.

Potrivit Biroului Central de Statistică, la finalul lui 2017 aproximativ 149.000 de evrei de origine etiopiană trăiau în Israel, o ţară cu peste 8 milioane de locuitori.

Mulţi dintre aceştia susţin că sunt discriminaţi atunci când caută un loc de muncă sau doresc să achiziţioneze sau să închirieze o locuinţă, iar diferenţele în ceea ce priveşte veniturile şi educaţia în comparaţie cu alte segmente ale societăţii continuă să fie o problemă pentru această comunitate.

Taguri:
israel,
protest,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici