Miliardarul rus Aleksandr Lebedev a lovit în figură un om de afaceri în timpul filmării unei emisiuni TV

Miliardarul rus Aleksandr Lebedev, proprietarul mai multor ziare britanice, a lovit cu pumnul în figură un alt om de afaceri, în timpul filmărilor pentru o emisiune de televiziune, a anunţat canalul NTV.

347 afișări
Imaginea articolului Miliardarul rus Aleksandr Lebedev a lovit în figură un om de afaceri în timpul filmării unei emisiuni TV

Miliardarul rus Aleksandr Lebedev a lovit în figură un om de afaceri în timpul filmării unei emisiuni TV (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lebedev, fost agent KGB şi critic al actualului regim rus, devenit bogat din activitatea în sectorul bancar, l-a lovit pe fostul patron al grupului imobiliar Mirax Group, Serghei Polonski, în cursul unei dezbateri televizate privind criza financiară, care urmează să fie difuzată duminică.

Potrivit unui fragment publicat pe site-ul NTV, Lebedev s-a ridicat de pe scaun şi l-a lovit în figură pe Polonski, acesta căzând de pe scaun.

Victima s-a ridicat rapid, fără a părea rănită, însă ulterior a publicat pe Internet fotografii cu o tăietură pe braţ şi o ruptură în ţesătura pantalonilor.

Aleksandr Lebedev şi-a justificat gestul într-o postare pe blog, pe care a ilustrat-o cu o fotografie a sa în kimono. El a explicat că adversarul său s-a comportat agresiv în timpul filmărilor şi că l-a ameninţat.

"Într-o situaţie critică, nu ai de ales; nu văd nici un motiv să primesc prima lovitură, aşa că l-am (...) neutralizat", a afirmat proprietarul ziarelor britanice Independent şi Evening Standard şi al publicaţiei ruse de opoziţie Novaia Gazeta. Miliardarul, în vârstă de 51 de ani, este şi unul dintre principalii acţionari ai companiei aeriene ruse Aeroflot.

Compania lui Polonski s-a prăbuşit la scurt timp după declanşarea crizei financiare, în 2008, fiind nevoită să abandoneze lucrările de construcţie la turnul Federaţiei, un zgârie-nori care ar fi urmat să devină cea mai înaltă clădire din Europa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici