Militanţi palestinieni care pregăteau un atac, împuşcaţi mortal în Cisiordania

Trei militanţi palestinieni suspectaţi că pregăteau un atac iminent au fost împuşcaţi mortal, duminică, de membri ai serviciilor de securitate israeliene, într-un incident produs în Cisiordania.

515 afișări
Imaginea articolului Militanţi palestinieni care pregăteau un atac, împuşcaţi mortal în Cisiordania

Militanţi palestinieni care pregăteau un atac, împuşcaţi mortal în Cisiordania

Operaţiunea a fost efectuată de armata israeliană în colaborare cu Serviciul de securitate internă (Shin Bet) şi cu Poliţia frontierei, conform cotidianului The Times of Israel.

Trei membri ai unei celule teroriste din oraşul Jenin au fost localizaţi pe Drumul 60, în zona localităţii Mevo Dotan. Celula teroristă pregătea comiterea unui atac armat, a declarat generalul Daniel Hagari, un purtător de cuvânt al armatei israeliene, citat de cotidianul The Jerusalem Post.

Cei trei militanţi islamişti au fost împuşcaţi mortal în schimburi de focuri cu agenţi ai serviciilor de securitate israeliene. În vehiculul suspecţilor palestinieni au fost găsite arme automate şi muniţie.

"Salut intervenţia serviciilor de securitate pentru împiedicarea comiterii unui atac împotriva civililor israelieni. Vom continua să acţionăm împotriva celor care încearcă să ne atace", a declarat premierul Benjamin Netanyahu.

Incidentul intervine după un atac terorist comis sâmbătă în oraşul Tel Aviv, soldat cu moartea unui cetăţean israelian.

Tensiunile rămân intense, după o serie de atacuri palestiniene, comise pe fondul operaţiunilor antiteroriste israeliene şi activităţilor israeliene de colonizare în Cisiordania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici