Militanţii islamişti au ucis 18 persoane într-un atac asupra unui sat din estul RD Congo

Militanţii islamişti au ucis 18 persoane într-un atac asupra unui sat din estul Republicii Democrate Congo, a declarat luni un oficial regional, acesta fiind cel mai recent atac dintr-o contraofensivă de 60 de zile în care au fost ucişi cel puţin 200 de civili, potrivit Reuters.

583 afișări
Imaginea articolului Militanţii islamişti au ucis 18 persoane într-un atac asupra unui sat din estul RD Congo

Militanţii islamişti au ucis 18 persoane într-un atac asupra unui sat din estul RD Congo

Atacul s-a produs în Apetina, într-o zonă împădurită îndepărtată, la câţiva kilometri de graniţa cu Uganda, unde atacurile Forţelor Democrate Aliate (ADF), un grup islamist ugandez, au crescut începând cu 30 octombrie, când armata a lansat o campanie împotriva acestora.

Preşedintele Republicii Democrate Congo, Felix Tshisekedi, a declarat că în cadrul campaniei au fost demontate aproape toate adăposturile ADF, dar atacurile continuă. La începutul acestei luni, 22 de oameni au fost ucişi în ambuscade în două sate din aceeaşi regiune.

„A avut loc o incursiune a rebelilor ADF din ... Apetina duminică seara. Aceşti rebeli au ucis 18 oameni şi au incendiat opt ​​case”, a declarat Donat Kibwana, administratorul teritoriului Beni.

El a spus că armata a fost alertată de atac, dar a sosit după ce omorurile au avut loc. CEPADHO, un grup pentru drepturile omului, a mai spus că 18 oameni au fost ucişi.

Guvernul congolez a învinovăţit ADF pentru atacurile care au început în urmă cu cinci ani, inclusiv zeci de masacre nocturne în 2014 în care au fost ucişi sute de civili. Dar operaţiunile militare repetate nu au reuşit să eradice complet gruparea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
congo,
atac,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici