Fostul director al companiei Nissan, Carlos Ghosn, a călătorit din Japonia în Liban

Fostul director al companiei Nissan, Carlos Ghosn, a călătorit în Liban după ce a părăsit Japonia, dar nu este clar cum a plecat din ţara asiatică unde a fost eliberat pe cauţiune din închisoare, potrivit unor surse citate de BBC.

1732 afișări
Imaginea articolului Fostul director al companiei Nissan, Carlos Ghosn, a călătorit din Japonia în Liban

Fostul director al companiei Nissan, Carlos Ghosn, a călătorit din Japonia în Liban

Nu se ştie dacă Ghosn a încheiat un acord cu procurorii sau dacă a fugit. Omul de afaceri deţine paşapoarte franceze şi libaneze.

Avocaţii săi au acuzat guvernul japonez că a conspirat împotriva lui, numind cazul penal în care este implicat ca fiind „motivat politic”.

Financial Times citează un apropiat al lui Ghosn care a afirmat că omul de afaceri a aterizat duminică la Beirut.

Surse oficiale nu au confirmat încă această mişcare.

Totuşi, nu este clar cum a reuşit să călătorească, fiind eliberat pe cauţiune în condiţii stricte şi nu ar fi putut părăsi Japonia.

Ziarul francez Les Echos relatează că acesta ar fi ajuns cu un avion privat care a zburat în Liban din Turcia - deşi acest lucru este, de asemenea, neconfirmat.

Carlos Ghosn a fost arestat după ce a fost acuzat de abateri financiare în 2018 şi se confruntă cu mai multe patru capete de acuzare - inclusiv o afirmaţie potrivit căreia a deturnat banii de la compania pe care a condus-o pentru propriul câştig.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
liban,
ghosn,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici