Militar american decedat după ce s-a întors din Africa, supus unor examene pentru Ebola

Examene medicale erau în curs marţi seara asupra cadavrului unui militar american decedat în Texas (sud), pentru a verifica dacă era purtător al virusului Ebola, a anunţat baza militară Fort Hood, relatează AFP.

106 afișări
Imaginea articolului Militar american decedat după ce s-a întors din Africa, supus unor examene pentru Ebola

Militar american decedat după ce s-a întors din Africa, supus unor examene pentru Ebola (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Militarul a revenit "recent" dintr-o misiune din Africa de Vest, a anunţat baza texană într-un comunicat.

"Până în prezent, nu există niciun semn de Ebola, însă examene medicale sunt în curs pentru a verifica dacă există vreun pericol pentru anturaj", se precizează în comunicat.

Militarul, decedat la domiciliu, era supus unei proceduri care prevede autosupravegherea de două ori pe zi şi comunicarea rezultatelor unui serviciu medical, a anunţat baza Fort Hood.

Potrivit ziarului San Antonio Express, militarul avea 24 de ani. Unitatea sa a revenit din Africa pe 7 ianuarie şi a fost consemnată la bază.

Însă el a primit autorizaţia să părăsească baza, urmând procedura de autosupraveghere, pentru a se alătura familiei.

În prezent, aproape 2.360 de militari americani se află în Liberia, iar alţi 180 în Senegal, pentru a ajuta în lupta contra epidemiei de Ebola.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici