Militari kenyeni, filmaţi în timp ce furau bunuri din centrul comercial Westgate, după atac

Înregistrările efectuate de camerele de supraveghere instalate la centrul comercial Westgate din Nairobi, atacat în urmă cu patru săptămâni de un comando islamist, arată militari kenyeni care fură diverse bunuri, afirmă sâmbătă cotidianul The Nation.

293 afișări
Imaginea articolului Militari kenyeni, filmaţi în timp ce furau bunuri din centrul comercial Westgate, după atac

Militari kenyeni, filmaţi în timp ce furau bunuri din centrul comercial Westgate, după atac

Publicarea acestor informaţii are loc la două zile după ce parlamentarii care se ocupă de anchetarea acestui atac au conchis că armata nu a comis furturi.

Comercianţii din Westgate au anunţat că li s-au furat bunuri din magazine, acte atribuite forţelor kenyene la încheierea luptelor cu atacatorii.

Potrivit The Nation, înregistrarea video de 30 de minute arată "numeroşi soldaţi în timp ce răscolesc supermarketul Nakumatt şi părăsindu-l cu sacoşe de plastic prin care nu se vedea ce conţin".

Aceeaşi înregistrare, datată a doua zi după atac, când doar armata avea acces la centrul comercial, arată soldaţi în uniformă care lasă armele pentru a putea avea mâinile libere în vederea sustragerii de bunuri din magazine.

Atacul de la Westgate, care a durat patru zile începând din 21 septembrie, a fost revendicat de islamiştii somalezi Al-Shabaab, ce au legături cu Al-Qaida, şi s-a soldat cu 67 de morţi.

Parlamentarii care se ocupă de anchetarea atacului au anunţat joi că mai mulţi comercianţi din Westgate au afirmat că magazinele lor au fost jefuite doar pentru a obţine indemnizaţii de la companiile de asigurări.

Mai mulţi comercianţi au povestit pentru AFP că şi-au închis magazinele înainte de a fugi din centrul comercial şi au constatat la întoarcere că fuseseră jefuite şi că dispăruseră bunuri de valoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici