Atacul din Nairobi: IMAGINI din mallul în care şi-au pierdut viaţa 67 de oameni - FOTO, VIDEO

O echipă a postului de televiziune CNN a reuşit să intre în centrul comercial Westgate din Nairobi şi a suprins imagini cu modul cum arată acesta după atacul terorist din 21 septembrie.

1887 afișări
Imaginea articolului Atacul din Nairobi: IMAGINI din mallul în care şi-au pierdut viaţa 67 de oameni - FOTO, VIDEO

Potrivit reporterului CNN, acoperişul mall-ului este complet distrus, urmele de gloanţe, geamuri sparte şi sânge fiind vizibile la orice pas.

Atacul lansat pe 28 septembrie, revendicat de insurgenţii islamişti somalezi shebab, a costat viaţa a cel puţin 61 de civili, şase membri ai forţelor de securitate kenyene şi cinci atacatori. Aproape tot atâtea persoane sunt date dispărute şi 175 au fost rănite.

Comandoul, format de zece până la 15 persoane, potrivit autorităţilor, a pătruns sâmbătă la prânz în Westgate, aruncând grenade şi tragând cu arme automate în direcţia angajaţilor şi mulţimii de kenyeni şi expatriaţi - cel puţin 16 dintre ei au fost ucişi - veniţi la cumpărăturile de sfârşit de săptămână, după care s-a retras în clădire cu ostatici.

Ulterior, forţele de securitate au lansat o serie de asalturi pentru a-i captura. Potrivit unui membru al forţelor speciale kenyene care a participat la operaţiuni, acestea au luat forma unei partide de vânătoare împotriva islamiştilor.

În afară de cei cinci islamişti ucişi, alţii se află, probabil, printre dărâmături împreună cu ostatici.

Unsprezece suspecţi au fost arestaţi, potrivit lui Uhuru Kenyatta, care nu a oferit alte precizări.

Este vorba despre operaţiunea cea mai sângeroasă din Nairobi de la atentatul sinucigaş comis de Al-Qaida, în august 1998, împotriva ambasadei Statelor Unite, care s-a soldat cu peste 200 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici