Militarii care admit că sunt homosexuali nu vor fi daţi afară din armata SUA

John McHugh, subsecretar în cadrul Pentagonului, a dat asigurări că militarii care admit că sunt homosexuali în cadrul unor discuţii private nu vor fi daţi afară din rândul forţelor armate, aşa cum prevede legislaţia în vigoare.

28 afișări
Imaginea articolului Militarii care admit că sunt homosexuali nu vor fi daţi afară din armata SUA

Militarii care admit că sunt homosexuali nu vor fi daţi afară din armata SUA

McHugh a apreciat că asemenea sancţiuni ar fi contrare directivelor date de secretarul american al Apărării, Robert Gates, care a ordonat serviciilor sale să poarte o "discuţie cinstită şi deschisă" privind legea care impune militarilor homosexuali să nu îşi dezvăluie orientarea sexuală, sub ameninţarea pedepsei cu excluderea din armată.

Preşedintele Barack Obama doreşte abrogarea acestei legi.

"Am discutat cu bărbaţi şi femei în uniformă care mi-au spus că sunt homosexuali şi care mi-au prezentat opinia lor" asupra impunerii homosexualilor şi lesbienelor care servesc în armată să păstreze tăcerea asupra orientării lor sexuale, a declarat McHugh.

În acest context, "pare contraproductiv" să fie excluşi din rândul forţelor armate, a declarat el, precizând că nu este vorba despre un consemn oficial, ci de o opinie personală.

Pentagonul a efectuat o analiză a acestei legi, datând din 1993, numită "nu întreba, nu spune" ("don't ask, don't tell"), pentru a încerca să afle care ar fi efectele abrogării acesteia.

Rezultatele acestui studiu sunt aşteptate până la sfârşitul anului.

Aşteptând rezultatele, secretarul american al Apărării a anunţat recent măsuri care complică excluderea militarilor, în vederea aplicării "mai juste şi mai corecte" a legii în vigoare.

Între alte măsuri, terţe părţi care furnizează infromaţii asupra orientării sexuale a unui membru al forţelor armate vor fi nevoite să depună jurământ, o măsură care vizează descurajarea colportării unor zvonuri sau denunţul cu intenţia de a face rău.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici