Minerit şi agricultură pe Lună, o soluţie propusă de cercetători pentru a stopa schimbările climatice pe Pământ

Astrofizicienii propun soluţii de geoinginerie pentru încălzirea climatică, deşi scepticii îndeamnă la reducerea „masivă” a combustibililor fosili

831 afișări
Imaginea articolului Minerit şi agricultură pe Lună, o soluţie propusă de cercetători pentru a stopa schimbările climatice pe Pământ

Sursa FOTO- NASA

Susţinătorii unei idei care să combată încălzirea globală propun să devieze razele Soarelui departe de Pămân să tragă cu praf lunar dintr-un pistol în spaţiu pentru a devia razele soarelui departe de Pământ.

Conceptul aparent ciudat, subliniat într-o nouă lucrare de cercetare, ar implica crearea unui „scut solar” în spaţiu prin extragerea lunii a milioane de tone de praf şi apoi „ejectarea balistică” la aproximativ câteva mile depărtare de Pământ.

Particulele plutitoare de pe Lună ar bloca parţial lumina soarelui, afirmă The Guardian

„O parte cu adevărat interesantă a studiului nostru a fost realizarea faptului că particulele de praf lunar au dimensiunea şi compoziţia potrivită pentru a împrăştia eficient lumina soarelui departe de Pământ”, a spus Ben Bromley, astrofizician teoretic la Universitatea din Utah, care a condus cercetarea.  

„Din moment ce este nevoie de mult mai puţină energie pentru a lansa aceste particule de pe suprafaţa Lunii, în comparaţie cu o lansare pe Pământ, ideea de „moonshot” (împuşcătură lunară) a ieşit cu adevărat în evidenţă pentru noi”.

Bromley şi alţi doi cercetători au luat în considerare o varietate de proprietăţi, inclusiv cărbunele şi sarea de mare, care ar putea întuneca soarele cu până la 2% dacă ar fi aruncate în spaţiu. În cele din urmă, echipa a stabilit că praful găsit pe Lună ar fi mult mai eficient.

Luna ar trebui doar să fie colonizată, iar pământenii să practice agricultura şi mineritul acolo.

Milioane de tone de praf lunar ar trebui să fie extrase, cernute şi încărcate într-un dispozitiv balistic, cum ar fi un pistol cu ​​şină electromagnetică, şi să tragă în spaţiu în fiecare an pentru a menţine acest scut solar hilar. 

Dar oponenţii geoingineriei solare  susţin că aceasta este o distragere inutilă a atenţie de a renunţa urgent la arderea combustibililor fosili.

„Ideea de a extrage luna sau asteroizii din apropierea Pământului pentru a bloca artificial părţi ale luminii solare nu este o soluţie la criza climatică în curs şi aflată în proces de intensificare”, a declarat Frank Biermann, profesor de guvernanţă globală a sustenabilităţii la Universitatea din Utrecht.

„Este nevoie de reduceri masive ale emisiilor de gaze cu efect de seră, care necesită progrese tehnologice rapide şi tranziţii socioeconomice. Exploatarea Lunii nu este răspunsul de care avem nevoie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici