Miniştrii de Externe ai ţărilor UE nu i-au făcut Ucrainei promisiuni legate de sistemele Patriot

Miniştrii de Externe din UE au declarat luni că analizează de urgenţă modul în care pot oferi mai multe sisteme de apărare antiaeriană Ucrainei, dar nu au făcut promisiuni privind sistemele Patriot, pe care Kievul le doreşte cel mai mult spre a contracara atacurile Rusiei.

643 afișări
Imaginea articolului Miniştrii de Externe ai ţărilor UE nu i-au făcut Ucrainei promisiuni legate de sistemele Patriot

Miniştrii de Externe ai ţărilor UE nu i-au făcut Ucrainei promisiuni legate de sistemele Patriot

Miniştrii de Externe ai ţărilor UE, reuniţi luni în Luxemburg, s-au arătat de acord să sprijine în continuare apărarea antiaeriană ucraineană contra Rusiei, dar nu au făcut promisiuni legate de sistemele Patriot.

De când Kievul a început să facă presiuni pentru a obţine mai multe sisteme Patriot spre a se apăra de atacurile aeriene ale Rusiei, Germania a fost singura ţară din UE care a promis o baterie suplimentară Patriot, scrie Reuters.

Şeful politicii externe a UE, Josep Borrell, şi-a exprimat frustrarea faţă de lipsa unor promisiuni suplimentare, afirmând că încearcă "să facă pe toată lumea să înţeleagă şi să conştientizeze" necesitatea de a face mai mult pentru a ajuta Kievul.

În condiţiile în care Rusia a intensificat atacurile aeriene asupra infrastructurii energetice şi a oraşelor din Ucraina, guvernele ţărilor din UE sunt presate să furnizeze mai multe sisteme de protecţie Kievului.

Ţările din UE care au în dotare sisteme Patriot, fabricate în SUA - pe care Ucraina le foloseşte deja şi pe care le apreciază pentru capacitatea lor de a doborî rachete balistice - nu s-au angajat luni la ajutoare Patriot pentru Ucraina. Oficialii spun că este greu să se despartă de sistemele Patriot, deoarece acestea fac parte integrantă din apărarea naţională, relevă sursa citată.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici