Ministru saudit: preşedintele Chinei va vizita Arabia Saudită

Consolidarea legăturilor comerciale şi securitatea regională vor fi priorităţi în cadrul unei viitoare vizite a liderului chinez Xi Jinping în Arabia Saudită, a declarat sâmbătă ministrul de stat saudit pentru afaceri externe Adel Al-Jubeir.

234 afișări
Imaginea articolului Ministru saudit: preşedintele Chinei va vizita Arabia Saudită

Sursa foto: Profimedia

Vizita, despre care două surse au declarat că ar urma să aibă loc în decembrie, este organizată într-un moment în care relaţiile dintre Arabia Saudită şi SUA sunt tensionate de o dispută privind aprovizionarea cu petrol şi pe fondul preocupărilor SUA privind cooperarea tot mai mare dintre statele arabe din Golf şi China.

Jubeir nu a dat detalii despre călătorie, dar a spus că vizitele între liderii chinezi şi saudiţi sunt „naturale".

„China este cel mai mare partener comercial al Arabiei Saudite, avem investiţii uriaşe în China, iar chinezii au investiţii uriaşe în Arabia Saudită. Avem acţiuni uriaşe în joc şi aceste vizite nu sunt neobişnuite. Acelaşi lucru îl facem şi cu ceilalţi parteneri comerciali şi parteneri strategici ai noştri, fie că este vorba de Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Germania, asta fac ţările", a declarat el pentru Reuters în timpul summitului COP27 privind clima din Egipt.

Potrivit unor surse, liderul chinez ar urma să viziteze Arabia Saudită în a doua jumătate a lunii decembrie. Xi va participa la un summit China-Golful, alături de liderii celor şase naţiuni din Consiliul de Cooperare al Golfului (CCG), precum şi la un o întâlnire cu alţi lideri arabi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici