Ministrul de Externe al Marii Britanii: Prefer un Brexit fără acord decât să rămânem în Uniunea Europeană

Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, a declarat joi că dacă ar avea de ales între anularea Brexit şi un Brexit fără acord, ar prefera ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără acord, potrivit Reuters.

2746 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe al Marii Britanii: Prefer un Brexit fără acord decât să rămânem în Uniunea Europeană

MInistrul de Externe al Marii Britanii: Prefer un Brexit fără acord decât să rămânem în Uniunea Europeană

El a mai adăugat că anularea Brexit, în contextul în care britanicii au hotărât ieşirea din UE în urma referendumului din 2016, ar reprezenta un risc mai mare la adresa democraţiei decât un Brexit fără acord, cu toate că mediul de afaceri a avertizat în repetate rânduri că o ieşire fără acord ar afecta economia ţării.

Liderii Uniunii Europene şi premierul Marii Britanii, Theresa May, au acceptat joi amânarea Brexit până pe data de 31 octombrie 2019, a anunţat Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, la finalul unui summit extraordinar al Consiliului European, care a fost marcat de divergenţe franco-germane.

Pe lângă amânarea Brexit până pe 31 octombrie, liderii europeni au stabilit o evaluare a situaţiei în luna iunie, pentru a determina dacă este cazul ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană chiar pe 30 iunie, data solicitată iniţial de premierul britanic Theresa May, informează surse diplomatice, citate de cotidianul The Guardian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici