Ministrul delegat pentru francezii din străinătate: Italia nu trebuie să rămână singură după tragedia de la Lampedusa. E esenţial să ne schimbăm părerea faţă de mobilitatea internaţională

Italia nu trebuie să rămână singură după naufragiul din apropierea insulei Lampedusa, soldat cu aproximativ 300 de morţi, a declarat luni, la Roma, ministrul delegat pentru francezii din străinătate, Hélène Conway-Mouret.

492 afișări
Imaginea articolului Ministrul delegat pentru francezii din străinătate: Italia nu trebuie să rămână singură după tragedia de la Lampedusa. E esenţial să ne schimbăm părerea faţă de mobilitatea internaţională

Ministrul delegat pentru francezii din străinătate: Italia nu trebuie să rămână singură după tragedia de la Lampedusa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Avem datoria să ajutăm la prevenirea" unor "noi drame", a adăugat Conway-Mouret, menţionând că este nevoie de cooperare în materie de justiţie pentru a lupta cu "aceste reţele mafiote, care îi plătesc pe săraci cu 1.000 de dolari, pentru ca aceştia să moară în mare".

Ea a menţionat, de asemenea, că statele din care provin aceşti imigranţi au nevoie de un "ajutor pentru dezvoltare" sau de o consolidare a resurselor Frontex, agenţia de supraveghere a frontierelor Uniunii Europene.

"Fluxurile migratorii trebuie să fie tratate la nivel european", a adăugat ea, în ajunul unei reuniuni la Luxemburg a miniştrilor europeni de Interne.

Ministrul a afirmat că mobilitatea internaţională trebuie "încurajată, ci nu stigmatizată".

"Este esenţial să ne schimbăm părerea faţă de mobilitatea internaţională", a declarat ea, adăugând că francezii din străinătate vor beneficia de "modernizarea reţelei consulare şi de un serviciu public de calitate", în special în domeniul educaţiei.

În prezent, aproximativ 2,5 milioane de cetăţeni francezi se află în afara ţării lor, în timp ce numărul italienilor în străinătate depăşeşte 4,5 milioane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici