Ministrul francez de Externe avertizează că există riscul unui "război perpetuu" în Siria

Ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, a avertizat luni că există riscul unui război perpetuu în Siria dacă Rusia va refuza să prelungească acordul de încetare a focului pentru o lună în provincia Idlib, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

1102 afișări
Imaginea articolului Ministrul francez de Externe avertizează că există riscul unui "război perpetuu" în Siria

Ministrul francez de Externe avertizează că există riscul unui "război perpetuu" în Siria

Afirmaţiile oficialului francez au fost făcute cu în contextul în care săptămâna aceasta va avea loc cea de a 73- reuniune a Adunării Generale a Naţiunilor Unite.

Le Drian a mai declarat că Franţa este pregătită să susţină Turcia în încercarea de a obţine aprobarea Consiliului de Securitate ONU privind regiunea siriană Idlib.

Acesta a afirmat că preşedintele sirian Bashar al-Assad "a câştigat războiul, dar nu a câştigat pacea, iar dacă nu va câştiga pacea, va continua să fie război".

Preşedinţii Rusiei şi Turciei, Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan au ajuns săptămâna trecută la o înţelegere privind constituirea unei zone demilitarizate în provincia siriană Idlib. În zona demilitarizată vor patrula militari turci şi ruşi.

Cu toate acestea, înţelegerea este limitată. Le Drian a declarat că aceasta conţine multe lagune şi că "este responsabilitatea preşedintelui Bashar al-Assad şi a celor care îl susţin să găsească o soluţie politică, altfel va exista un război perpetuu".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici