Ministrul german de Externe: Este responsabilitatea lui Vladimir Putin să oprească războiul

Guvernul Germaniei consideră că responsabilitatea opririi conflictului militar din Ucraina îi aparţine preşedintelui Rusiei, Valdimir Putin, cel care a iniţiat războiul, afirma Annalena Baerbock, ministrul de Externe de la Berlin.

754 afișări
Imaginea articolului Ministrul german de Externe: Este responsabilitatea lui Vladimir Putin să oprească războiul

Ministrul german de Externe: Este responsabilitatea lui Vladimir Putin să oprească războiul

"Este în mâinile lui Putin. El este cel care a început războiul fără niciun motiv. Iar acum este responsabilitatea lui să îl oprească", a declarat Annalena Baerbock, pentru postul de televiziune CNN.

"Realitatea brutală este că Putin a optat pentru a purta un război împotriva civililor, împotriva ordinii europene a păcii", a acuzat ministrul german de Externe.

Annalena Baerbock a justificat decizia Guvernului Olaf Scholz de a furniza asistenţă militară Ucrainei. "Oferim susţinere cu armament din Germania, ceea ce nu am făcut în trecut, deoarece realitatea s-a modificat atât de brutal. A trebuit să modificăm radical poziţia Germaniei deoarece Ucraina avea nevoie de sprijinul nostru. Am făcut tot posibilul pentru a evita acest război, dar a fost decizia lui Putin să facă exact invers, de aceea furnizăm acum armament Ucrainei", a argumentat Annalena Baerbock.

Ministrul german de Externe a notat că sancţiunile masive impuse de Occident "l-au izolat total" pe Vladimir Putin, subliniind însă că există în continuare legături energetice strânse între Rusia şi Europa care vor trebui oprite. "Problema pe care o ridicăm referitor la combustibilii fosili, la petrol şi energie, Europa este conectată cu Rusia, de aceea depunem zilnic eforturi pentru a reduce dependenţa de combustibilii fosili din Rusia", a explicat Annalena Baerbock.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici