Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier: Rusia ar putea reveni în G8, dacă va coopera în continuare cu Occidentul

Rusia va putea face din nou parte din grupul de ţări G8, dacă continuă să coopereze cu Occidentul privind conflictul din Siria şi dacă va fi rezolvată criza din Ucraina, a spus ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, într-un interviu acordat presei locale, informează portalul Sputink.

421 afișări
Imaginea articolului Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier: Rusia ar putea reveni în G8, dacă va coopera în continuare cu Occidentul

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier: Rusia ar putea reveni în G8, dacă va coopera în continuare cu Occidentul (Imagine: AP/ Mediafax Foto)

"Dacă conflictul ucrainean este soluţionat şi continuăm să depăşim cu succes obstacolele şi dacă Rusia continuă să coopereze cu noi pentru găsirea unei soluţii la conflictul sirian, aşa cum procedează acum, atunci Occidentul nu va fi interesat să o excludă pe termen lung din discuţiile obişnuite care au loc între marile puteri occidentale", a spus Steinmeier, citat de ziarul Bild.

Potrivit ministrului german, puterile lumii "nu au fost niciodată interesate" să izoleze Rusia sau să transforme G8 în G7 pe o perioadă îndelungată.

Grupul G7 este considerat clubul celor mai dezvoltate ţări la nivel mondial. Acesta era cunoscut drept G8 înainte ca celelalte şapte naţiuni să se retragă, pe fondul crizei ucrainene în 2014, de la summitul care ar fi trebuit să aibă loc în staţiunea rusă Soci şi să se întrunească la Bruxelles, în formatul G7, fără preşedintele rus Vladimir Putin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici