Ministrul grec pentru Protecţia Cetăţeanului demisionează pentru a candida la conducerea Pasok

Ministrul grec pentru Protecţia Cetăţeanului, care se ocupă de poliţie, Christos Papoutsis, a anunţat luni că şi-a prezentat demisia din cadrul Guvernului pentru a candida la conducerea partidului socialist Pasok.

55 afișări
Imaginea articolului Ministrul grec pentru Protecţia Cetăţeanului demisionează pentru a candida la conducerea Pasok

Christos Papoutsis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un comunicat scurt, Papoutsis, fost comisar european, a declarat că şi-a depus demisia într-o scrisoare adresată premierului Lucas Papademos, "pentru a-şi prezenta candidatura la preşedinţia Pasok".

Demisia, anunţată într-o zi de sărbătoare în Grecia, respectiv în ziua începerii postului ortodox al Paştelui, potrivit unei surse din anturajul premierului.

Potrivit televiziunii publice Net, Papademos, care conduce din noiembrie un Executiv de criză ce reuneşte socialişti şi conservatori a discutat recent cu Papoutsis despre o plecare a acestuia din Guvern în cazul în care îşi va depune candidatura la conducerea Pasok.

Fără mari perspective de victorie, potrivit analiştilor politici, în faţa favoritului socialist, actualul ministru de Finanţe Evangelos Venizelos, Papoutsis a fost criticat pentru eşecul poliţiei de a controla violenţele urbane din 12 februarie, din timpul unei mari manifestaţii sindicale împotriva austerităţii.

Pasok urmează să organizeze la 18 martie alegeri pentru succesorul actualului preşedinte Georges Papandreou, al cărui mandat va expira atunci. Ajuns la putere în octombrie 2009, Papandreou a fost înlăturat în noiembrie şi înlocuit cu Papademos, după ce a generat teamă pe pieţele financiare şi în zona euro propunând un referendum în Grecia cu privire la al doilea plan de salvare a ţării pe care îl schiţase UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici