Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, avertizează SUA să nu se implice în alegerile din Rusia

Moscova nu va permite Washingtonului să se implice în alegerile care vor fi organizate în Rusia, chiar dacă americanii sunt obişnuiţi să facă orice doresc, a declarat vineri ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, relatează site-ul Tass.

2510 afișări
Imaginea articolului Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, avertizează SUA să nu se implice în alegerile din Rusia

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, avertizează SUA să nu se implice în alegerile din Rusia (Imagine: Hepta)

Rusia va organiza alegeri generale la 10 septembrie, într-un singur tur de scrutin în 5.800 de centre electorale regionale şi municipale. Şase luni mai târziu vor avea loc alegerile pentru preşedinţia Rusiei.

"Nu cunosc planurile ambasadei SUA, însă au fost multe incidente când diplomaţii americani au fost implicaţi în activităţi ilegale. Serviciile noastre relevante ar trebui să ia măsuri adecvate. Nu este neobişnuit ca personalul angajat al ambasadei SUA să călătorească în diferite regiuni, să efectueze sondaje de opinie în care îi întreabă pe oameni ce părere au despre un guvernator sau despre un centru federal. În astfel de situaţii, le cerem politicos omologilor noştri americani să rezilieze contractele acestor persoane", a spus Lavrov.

Potrivit şefului diplomaţiei de la Moscova, mai multe cetăţeni ruşi lucrează la ambasada Statelor Unite. În concordanţă cu prevederile Convenţiei de la Viena, personalul ambasadei amercane care se află în Rusia poate efectua doar sarcini tehnice (ca şoferi sau dactilografi) şi nu poate fi implicat în activităţi diplomatice, inclusiv în aspecte politice.

"Anumite comportamente sunt în linie cu tradiţiile americane. Probabil că ei nu considera asta o implicare, pentru că sunt obişnuiţi să facă orice doresc, asta e în sângele lor. Sper ca după toate acuzaţiile nefondate împotriva noastră (în privinţa implicării în alegerile prezidenţiale americane - TASS), pentru că nu au reuşit să prezinte nicio dovadă în 10 luni, importanţa acestui aspect îi va face pe americani să se gândească de două ori. Dacă se va întâmpla ceva, vom aplica doar legile noastre", a spus Lavrov.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici