Mişcarea Occupy DC devine o amintire: Ultimele corturi au fost strânse din centrul Washingtonului

Ultimele corturi care mai aminteau de existenţa mişcării anticapitaliste "Occupy DC" în centrul Washingtonului au fost strânse marţi, cu indiferenţă, de către serviciile municipale.

306 afișări
Imaginea articolului Mişcarea Occupy DC devine o amintire: Ultimele corturi au fost strânse din centrul Washingtonului

Mişcarea Occupy DC devine o amintire: Ultimele corturi au fost strânse din centrul Washingtonului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mai mulţi poliţişti au supravegheat operaţiunea de curăţare a pieţei McPherson, aflată la câteva sute de metri de Casa Albă, în timp ce un camion încărca muşamale, pancarte şi sute de cărţi, care constituiau de câteva luni "biblioteca" mişcării.

Câţiva militanţi au venit în ultimele zile pentru a demonta corturile, unele neocupate de câteva săptămâni, sau să recupereze obiecte, refuzând să facă declaraţii.

National Park Service, care administrează parcurile oraşului, a declarat că "manifestanţii au plecat din proprie iniţiativă" şi că "obiectele rămase sunt la dispoziţia proprietarilor timp de 60 de zile".

Sute de militanţi anticapitalism s-au instalat în centrul capitalei americane în octombrie 2011, dormind acolo timp de câteva luni îninte să le fie interzis acest lucru, în februarie.

De câteva săptămâni, acţiunile mişcării nu au mai fost majore, mişcarea concentrându-se asupra unor manifestaţii specifice, cu precădere organizate în faţa locaţiilor unde se desfăşurau evenimentele vizate.

Un militant, Rooj Alwazir, a declarat că mişcarea "s-a orientat către acţiuni ale oamenilor", fără a exclude că ar putea să se reunească pentru adunări generale obişnuite, în McPherson Square.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici