Miting de susţinere a lui Ratko Mladici: Toţi suntem Ratko Mladici! Nu ne spune nouă Europa cine e criminal de război şi cine este erou

Mii de simpatizanţi ai lui Ratko Mladici protestează la Banja Luka, în capitala Republicii Srpska, faţă de arestarea fostului lider militar al sârbilor din Bosnia.

380 afișări
Imaginea articolului Miting de susţinere a lui Ratko Mladici: Toţi suntem Ratko Mladici! Nu ne spune nouă Europa cine e criminal de război şi cine este erou

Miting de susţinere a lui Ratko Mladici: Toţi suntem Ratko Mladici! Nu ne spune nouă Europa cine e criminal de război şi cine este erou (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mladici, fii puternic, dreptatea este de partea noastră. Militarii sunt cu tine", se putea citi pe o pancartă.

Mii de persoane participă la mitingul de la Banja Luka, iar proteste similare sunt aşteptate şi în alte oraşe din Republica Srpska, entitatea sârbă a Bosniei.

Potrivit organizatorilor, 10.000 de persoane participă la protestele organizate de Uniunea Veteranilor Sârbi din Războiul Intercomunitar.

"Toţi suntem Ratko Mladici. Îl considerăm un erou. Nu ne spune nouă Europa cine este criminal de război şi cine este erou", a declarat un fost militar, Dejan.

"Zilele celor care l-au arestat pe Mladici sunt numărate", scria pe o pancartă.

"Sper că Boris Tadici va fi pedepsit aşa cum merită", a declarat un alt etnic sârb, Miloş Nikolici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici