Mitt Romney o atacă pe Hillary Clinton chiar înainte de a se lansa în cursa pentru Casa Albă

Republicanul Mitt Romney o atacă direct într-un discurs pe Hillary Clinton, favorita democraţilor, chiar înainte de a-şi depune oficial cea de-a treia candidatură la alegerile prezidenţiale americane.

154 afișări
Imaginea articolului Mitt Romney o atacă pe Hillary Clinton chiar înainte de a se lansa în cursa pentru Casa Albă

Mitt Romney o atacă pe Hillary Clinton chiar înainte de a se lansa în cursa pentru Casa Albă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mitt Romney, învins de Barack Obama la alegerile din 2012, a anunţat că este pe punctul de a candida din nou la Casa Albă în 2016, după ce a exclus multă vreme acest lucru. El urma să rostească un discurs miercuri, la Universitatea de Stat din Mississippi, în sudul Statelor Unite.

"Fără a cunoaşte nimic despre acest lucru, secretarul de Stat Hillary Clinton a apăsat pe butonul de resetare cu Rusia, care după un zâmbet a invadat Ucraina, o naţiune suverană", va declara Mitt Romney, potrivit unor extrase din discurs oferite presei.

Republicanul schiţează trei axe de campanie: o critică a politicii externe conduse de Barack Obama şi Hillary Clinton, atunci când aceasta a fost secretar de Stat (2009-2013); apărarea clasei de mijloc; şi lupta împotriva sărăciei.

"Cum intenţionează Clinton să creeze oportunităţi pentru toţi dacă nu ştie cum sunt create locurile de muncă?", ar urma să spună Romney, înainte de a critica propunerile fiscale ale lui Barack Obama.

"Trebuie să scoatem oamenii din sărăcie", adaugă republicanul, pentru care lupta împotriva sărăciei este o temă nouă. "De 50 de ani şi cu miliarde de dolari, Washingtonul luptă împotriva sărăciei cu politici de stânga uzate".

"Este timpul să aplicăm idei conservatoare pentru ameliorarea sistemului educativ american, pentru promovarea formării familiei şi creării de locuri de muncă bine remunerate", a declarat Mitt Romney.

Perspectiva unei a treia candidaturi a milionarului republican a fost întâmpinată diferit în mediile conservatoare. În Congres, numeroşi aleşi apreciază că Mitt Romney este descalificat de campania sa din 2012, în timpul căreia nu a reuşit să se elibereze de imaginea de candidat al bogaţilor.

Dar sondajele îi sunt foarte favorabile: el este pe primul loc în toate sondajele recente pentru alegerile primare din 2016, devansându-l pe Jeb Bush cu 9 puncte, potrivit site-ului RealClearPolitics (20 la sută faţă de 11 a sută din intenţiile de vot).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici