Mohamed al-Fayed vrea să fie preşedintele Scoţiei!

Miliardarul de origine egipteană Mohamed al-Fayed şi-a făcut cunoscută ambiţia de a deveni primul preşedinte al Scoţiei independente, cerându-le scoţienilor să se despartă de "englezi şi de groaznicii lor politicienii", relatează The Sunday Times în ediţia electronică.

178 afișări
Imaginea articolului Mohamed al-Fayed vrea să fie preşedintele Scoţiei!

Mohamed al-Fayed vrea să fie preşedintele Scoţiei! (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Miliardarul egiptean, poprietar al regiunii Balnagown (peste 26.300 de hectare) din Scoţia, a declarat că simte o mare afinitate faţă de scoţieni, cu care, în opinia lui, împărtăşeşte aceiaşi strămoşi. Proprietarul lanţului londonez de magazine Harrods, căruia i-a fost refuzat paşaportul britanic, a spus că speră să primească cetăţenia scoţiană, în cazul în care un referendum pentru independenţă, planificat anul viitor, va conduce la separarea Scoţiei de Marea Britanie.

Însă, spre deosebire de dictatorul din Uganda, Idi Amin, care s-a autoproclamat rege al Scoţiei, al-Fayed s-ar mulţumi doar cu preşedinţia. "Voi, scoţienilor, vă aflaţi în comă de prea mult timp. A venit vremea să vă treziţi şi să vă despărţiţi de englezi şi de groaznicii lor politicieni. Vă voi oferi orice aveţi nevoie pentru recâştigarea independenţei Scoţiei. Când vă veţi câştiga independenţa, sunt pregătit să fiu preşedintele vostru", a declarat miliardarul de origine egipteană.

Al-Fayed, care susţine că autorităţile britanice au pus la punct un complot pentru a-i ucide pe fiul său, Dodi, şi pe prinţesa Diana, a declarat că Scoţia independentă va deveni o republică şi va izgoni familia regală din căminul ei scoţian. "Dacă păstraţi familia regală, nu veţi avea nicio speranţă. Veţi fi ca cei din Bangladesh. Dar, după ce veţi scăpa de ei, voi cumpăra Castelul Balmoral şi îl voi deschide publicului ca muzeu", a spus el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici