Moscova i-a interzis unei eurodeputate germane să intre pe teritoriul Rusiei

Ministerul german de Externe a anunţat, joi, că Rusia a interzis intrarea pe teritoriul său a unei eurodeputate germane, apreciind că această decizie este "inacceptabilă".

238 afișări
Imaginea articolului Moscova i-a interzis unei eurodeputate germane să intre pe teritoriul Rusiei

Rebecca Hams (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Eurodeputata Rebecca Harms s-a deplasat joi spre Moscova, unde urma să asiste în calitate de observator la procesul unui ucrainean suspectat de spionaj.

Autorităţile ruse i-au interzis lui Harms să intre pe teritoriul rus, deşi eurodeputata a prezentat paşaport diplomatic.

După ce a aşteptat trei ore pe aeroportul din Moscova, Harms a fost informată că Rusia a declarat-o "persona non grata".

"Această interdicţie care o vizează pe Rebecca Harms, copreşedintă a grupului Verzilor în Parlamentului European (PE), este "inacceptabilă", a apreciat Berlinul.

Ambasada Germaniei la Moscova, de asemenea, şi-a exprimat protestul faţă de această masură.

Ministerul german de Externe a informat că Harms a fost invitată să ia următorul avion spre Bruxelles.

Potrivit unui comunicat al grupului Verzilor, diplomaţia rusă a anunţat că Guvernul Rusiei îşi rezervă dreptul de a adopta sancţiuni împortiva unor deputaţi europeni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici