Moscova propune un "proiect de acord" privind asocierea Ucrainei cu UE

Rusia a transmis Kievului şi Bruxelles-ului un "proiect de acord" cu privire la Acordul de Asociere dintre Ucraina şi Uniunea Europeană (UE), a cărui semnare în iunie a provocat furia Moscovei, a anunţat miercuri ministrul rus al Economiei, Alexei Uliukaev.

1462 afișări
Imaginea articolului Moscova propune un "proiect de acord" privind asocierea Ucrainei cu UE

Moscova propune un "proiect de acord" privind asocierea Ucrainei cu UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am pregătit şi transmis colegilor noştri ucraineni şi europeni un proiect de acord privind intrarea în vigoare a Acordului de Asociere" încheiat între Ucraina şi Uniunea Europeană, a afirmat Uliukaev, în cursul unei întâlniri cu preşedintele rus, Vladimir Putin.

Acest proiect de acord include o listă de 144 de produse ruseşti pe care Moscova speră să le vadă scutite de taxe pe piaţa ucraineană, a adăugat el, menţionând că ele sunt "cele mai sensibile pentru Rusia".

"Dacă colegii noştri nu vor da dovadă de înţelegere, avem un mecanism pentru a ne proteja produsele împotriva riscurilor" pe care le implică, potrivit Moscovei, Acordul de Asociere dintre Ucraina şi Ununea Europeană, a avertizat ministrul rus, fără a face alte precizări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici